Ik bied mijn huis aan voor opvang van vluchtelingen

Met deze blog wil ik officieel bekend maken dat ik mijn huis van harte beschikbaar stel voor de opvang voor zogeheten illegale mensen, vluchtelingen en uitgeprocedeerde asielzoekers.
Ik doe dat allereerst omdat alle mensen recht hebben op een menswaardig bestaan. Dat is mijn diepste overtuiging, deze is compromisloos en voor wie het gemakshalve vergat, ik denk daarbij bijvoorbeeld aan een PvdA en een VVD, het is het belangrijkste artikel in het VN-handvest voor de rechten van de mens. Ik wil dat deze mensen die vaak al jaren in ons land zijn, noodgedwongen, weten dat ze van harte welkom zijn en er gelukkig met mij vele anderen zijn die wel begrip en empathie kunnen opbrengen voor hun achtergrond. Er is niets zo vernederend, er is niets zo onethisch als een mens de boodschap geven dat je er niet meer toe doet.

Verder wil ik daarmee duidelijk maken dat ik mij distantieer en diep schaam voor het beleid van twee regeringspartijen die het niet kunnen opbrengen om buiten hun eigen belangen op het terrein van machtspolitiek te denken. Beleid dat mensen in de uitverkoop doet voor behoud van macht. Terecht wordt in het buitenland al schande van ons land gesproken en vraagt men zich af waarom we nog een Internationaal Gerechtshof en Strafhof op onze bodem hebben.

Pas een week geleden opperden leden van de PvdA dat het de hoogste tijd was voor een nieuw links elan, met weer s een echte visie. Welnu, dat gaat m niet worden. Die partij heeft alle meest basale principes van links in de politiek verkwanseld met de geboorte van bed-bad-brood regeling, die alleen geldt als mensen akkoord gaan met hun eigen uitzetting. Solidariteit. Compassie. Menselijke waardigheid. Opkomen voor de kwetsbaren in de samenleving. Gelijkwaardigheid. Hop, allemaal in een keer bij het vuilnis gezet. Als de PvdA nog in zichzelf en haar eigen uitgangspunten had geloofd, dan was dit het moment geweest om op te stappen. Politiek belang of niet. Stemgedrag of niet. Aan het fundament van mensenrechten kom je niet. Maar nee, de PvdA heeft haar ziel aan de duivel verkocht.

Vandaar mijn besluit. Ik hoop dat anderen mijn voorbeeld zullen volgen.