Spaced out

Bijna hadden onze twee parate F-16’s een passagiersvliegtuig met verdachte koers en zo niet nog veel verdachtere Arabische muziek, dat klonk uit de cockpit, neergeschoten. Tuurlijk, dacht ik meteen, alle terroristen draaien Arabische muziek tijdens een kaping.

Nu er allemaal niets aan knikker blijkt te zijn, roepen het ministerie van Binnenlandse Zaken en de Schipholse verkeerstoren uiteraard om het hardst dat die muziek geen doorslaggevende rol speelde bij de zware verdenkingen over een vliegtuigkaping. Maar voor de zekerheid kondigen ze toch maar een onderzoek aan naar het zijn of niet zijn van de sfeervolle oosterse begeleiding tijdens het opstijgen.

Zich bij de kakofonie voegend, verkondigde de Spaanse piloot: welnee, er was helemaal geen Arabische muziek, hoe komt de verkeersleiding daarbij, het lag aan hun verbinding en de communicatie.

Slechte lijntjes, beroerde weergave, terroristische verdenkingen, ach die arme Umm Kalthoum draait zich om in haar graf. Want haar muziek, en de Arabische in het algemeen hangt aan elkaar van de verbintenissen.

Nee, ik ben niet benieuwd naar de uitslag van het onderzoek, vast staat toch al dat iemand even niet heeft op zitten letten en wellicht totaal spaced out was. Geef de Arabische muziek maar lekker de schuld.