Brief aan de mensen die de PVV vier zetels extra bezorgden

Beste landgenoten,

Jullie zijn zo onder de indruk van het meldpunt voor overlast bezorgende Oost-Europeanen van de PVV, dat jullie in de peilingen die partij op vier zetels extra hebben getrakteerd. Ik heb daar moeite mee, sterker nog, ik schaam me diep voor jullie. Ik zal jullie ook zeggen waarom.

Ik heb twee zonen. De ene werkt in het weekend bij Albert Heijn en de ander verdient een centje bij in een van de betere restaurants van de middelgrote stad waar wij wonen. Vrijdagavond laat kwamen ze thuis, kwaad, en met identieke verhalen. In het restaurant waar mijn jongste zoon werkt, was een zwaar aangeschoten gezelschap komen eten, ze hadden andere mensen lastig gevallen, een gast was in slaap gevallen naast zijn bord. Het personeel had moeite het een beetje gezellig te houden.

Bij AH dreigde een stomdronken klant, die nauwelijks op zijn benen kon staan, mijn oudste zoon te slaan. Nu is mijn boomlange zoon niet gauw van zijn stuk gebracht, en zette hem zonder pardon buiten de deur. Om vervolgens een dronken man die half in een koelingbox in het midden van de winkel lag, weg te werken. Dat was nog niet alles. Een jongen die over zijn theewater was vond het nodig om bierblikjes open te trekken en de inhoud pesterig op de grond te laten lopen. Mijn zoon zette ook hem buiten de deur.

De supermarkt heeft dit jaar extra mensen in moeten zetten omdat de ervaring de afgelopen jaren heeft geleerd dat er ontzettend veel gestolen wordt tijdens deze erg feestelijke dagen. De manager van het restaurant stond de hele avond op de stoep om er voor te zorgen dat niemand het pand zou verlaten zonder te betalen.

Het waren geen Polen.
Het waren stuk voor stuk Nederlanders.

Nu wil ik jullie formule even gebruiken:

De Polen die ik ken=altijd dronken =>alle Polen zijn dronken
De Nederlanders in supermarkten en restaurants=erg vaak dronken=>alle Nederlanders daar zijn erg vaak dronken en geven veel overlast.

Verandert het nog iets in jullie formule dat mijn zoons zowel Arabisch als Fries bloed hebben? Zie ik het daarom anders? Toegegeven, in wiskunde was ik nooit erg goed, misschien begrijp ik het daarom allemaal verkeerd, en vinden jullie dat Nederlanders wel gewoon dronken kunnen zijn en overlast kunnen geven, op straat. Dat dat moet kunnen. Zeg maar. Dan hoor ik het graag snel van jullie.

Nog een kleine update: mijn jongste vertelt me nog even tussen neus en lippen door dat hij ook in zijn kont is gegrepen door een dame (niet getint, sprekend zonder accent).

Alaaf

tineke