Delete een vrouw of misbruik er een

Ok, Ikea wordt mondiaal gekruisigd omdat het een plaatje van een vrouw in pyjama in badkamer met huid en haar heeft verwijderd om Saudi-Arabie te plezieren. Nee, een westerse vrouw deleten, dat doe je niet. En Ikea ging door het stof. Helemaal fout deze actie, zegt een woordvoerder. Juist de Saudi’s, die geen verstand hebben van normen en waarden, zouden zich aan Zweden moeten spiegelen (sorry, niet grappig bedoeld):

‘For Ikea to remove an important part of Sweden’s image and an important part of its values in a country that more than any other needs to know about Ikea’s principles and values — that’s completely wrong,”

Even een kleine voetnoot bij dit zo vreselijke drama:
1) Over welke normen van Ikea hebben we het precies? Ik ben een groot fan van Billie, maar maak me weinig illusies over de hogere idealen achter het berken fineer.
2) Natuurlijk, het deleten van een foto van een westerse vrouw in pyjama in een wooncatalogus is vast de moeite waard om de voorpagina’s van sommige kranten te halen. Maar ff serieus, moeten wij ons niet net een beetje meer opwinden over het beeld van de westerse vrouw dat wij exporteren door onze bloeiende
porno-industrie?