Homohaat van meppende bontkraagjes

O o die PVV. De laatste tijd toch al weer erg in het nieuws met leden die uit raden stappen, glaasjes teveel op hebben of die mishandelen. Ok, het zijn uitzonderingen, we mogen niet generaliseren. Of laat ik zeggen: WIJ mogen niet generaliseren. Maar het Sociaal Cultureel Planbureau hield de partij vandaag toch wel een erg vervelende spiegel voor. Het had onderzocht welke partijen het minst homovriendelijk zijn.

Wie meent dat Marokkaanse Nederlanders het alleenrecht hebben op homohaat, komt vandaag bedrogen uit. Want tenminste 1 op de 10 PVV-kiezers is negatief over homo’s. En dat terwijl de PVV het altijd zo opneemt voor homo’s, getuige de ferme uitspraken van de partij en het al even flinke partijprogram. Er gaapt hier een kloof tussen partijleiding en achterban, vrees ik.

Ik heb er nog even het partijprogramma PVV op nageslagen om te kijken naar de maatregelen die de partij wil nemen om discriminatie en homohaat tegen te gaan. Zoals we voorzien, liegen die er niet om.

Goed dat de strafmaat van anti-homo-geweld omhoog gaat. Maar 25 procent erbij is niet echt de moeite. Nederlandse straffen, daar ligt niemand wakker van. Nee, gay-bashers met een buitenlands paspoort moeten gewoon het land uit. Onmiddellijk, dezelfde dag nog. Waarom zouden we de homo-meppende bontkraagjes en opgeschoren hoofdjes in Nederland moeten laten? Omdat we zo graag tolerant willen zijn ?’

Misschien ten overvloede, maar dit is een citaat van de site van de PVV.

Resten mij een paar vragen aan de PVV:

1) Wat gaan jullie aan de homohaat in jullie gelederen doen? Tolerant mag toch niet volgens jullie eigen program?
2) Wat zijn jullie plannen met gay-bashers die alleen een NLs paspoort hebben?
3) Wie bedoelen jullie nu precies met ‘homo-meppende bontkraagjes en opgeschoren hoofdjes’?