The Queen for President!

Een koninklijk, simpel en keihard: ‘Onzin’ tegen de kleinburgerlijke PVV oprispingen over bepaalde hoofddeksels. Laat Alex nog maar lang wachten op de troon. We willen die majestueuze djallaba’s, hoofddoeken, handschoenen en blote tenen vaker zien.

Behalve vreugde, is er nog een kleine zuur kritiekpuntje van de PvdA die met haar gepruttel over protocol laat zien, dat zij de essentie van Bea’s stap mist (NRC trouwens ook in het hoofdredactioneel commentaar). Het is een heel bijzonder statement uit monde van het staatshoofd, namens de meerderheid der samenleving, gericht aan de PVV: we hebben genoeg van jullie bekrompenheid en jullie stigmatisering van een bepaalde groep. Enough is enough.

Laat de ministeriele verantwoordelijkheid daarvoor maar even wijken, het is in het staatsbelang, tenslotte maakt de PVV ons in het buitenland voortdurend belachelijk. En de politiek heeft tot nu geen afdoend antwoord. De majesteit toonde gewoon lef. De PvdA moet maar even de oppositionele rol en trots vergeten en oog hebben voor grotere belangen. Anders is het net zo provinciaals als de PVV.

Bea, mijn stem heb je!